Școala de vară 31 iulie – 04 august 2017
Antreprenoriatul social- o soluție pentru redresarea localităților rurale

Asociația Națională a Tinerilor Manageri (ANTiM) în colaborare cu Universul Dezvoltării cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului si Sportului al RM (MTS) organizează în perioada 31 iulie-04 august 2017, școala de vară Antreprenoriatul Social – o soluție pentru redresarea socio-economică în localitățile rurale.
Acest proiect este destinat tinerilor din localitățile rurale care doresc să aducă o schimbare, o îmbunătătțire a condițiilor actuale în localitățile de baștină. Școala de vară va oferi tinerilor cu inițiativă oportunitatea să-și dezvolte abilitățile personale pentru a reuși pe viitor, să interacționeze cu tineri din alte localități, să discute nevoiele și să identifice care sunt cele mai stringente probleme în localitatea de unde vin.
Metodele de lucru vor fi interactive cu multe studii de caz si practici pozitive. Monitorizate de experti calificati, vor fi discutate următoarele subiecte:
– Crearea echipelor conform abilităților profesionale
– Antreprenoriatul social și tipurile de afaceri sociale
– Planificarea afacerii sociale și evaluarea resurselor financiare
– Comunicarea și negocierea pentru realizarea afacerii sociale
– Analiza de marketing și tehnici de promovare a unei afaceri sociale
– Lucru în echipa asupra unui proiect pentru a fi realizat
– Discuții cu oamenii de afaceri care au dezvoltat idei sociale de succes.
– Prezentarea eficientă a unei idei de afaceri a echipelor formate în cadrul scolii.
Pe durata scolii de vară echipele formate vor fi susținute de către un mentor și pe parcursul al următoarelor 3 luni după școala de vară, echipele vor fi monitorizate cum realizează ideea propusă de către echipă.
Sunt invitați să participe la această scoală, tinerii cu inițiativă care au vârsta între 18 – 24 de ani și care au idei pentru a putea fi dezvoltate într-un plan real de dezvoltare a ideii. Pentru a participa la preselecție va fi necesar de completat formularul de aplicare. Sunt încurajate să aplice grupe de tineri din 4-5 persoane din aceiași localitate pentru a dezvolta proiecte reale în vederea aplicării lor. Vor fi oferite surse financiare pentru 2 planuri propuse de către echipele formate, în vederea implementării proiectelor propuse, care vor fi selectate de către juriu.
Toate cheltuielile de cazare, masa, transport vor fi acoperite de organizatori.

DATA LIMITĂ DE ÎNREGISTRARE ESTE 23 iulie 2017
Vă rugăm să completați lincul din lincul ce urmează goo.gl/iEqC6h
Persoanele selectate vor fi informate de către ANTiM.