Instrumentul Harrison Assessment

Evaluarea profesională se face cu ajutorul instrumentului Harrison Assessment, care este un instrument de evaluare conceput de catre Dan Harrison pe baza unei cercetari care a durat 30 de ani. Instrumentul a fost conceput in asa fel incat combina precizia instrumentelor matematice si statistice cu rezultatele studiilor psihologice despre legatura preferinte – performanta.

Elementul de noutate al acestui instrument este cuantificarea gradului in care anumite cerinte ale unui post sunt dezvoltate la un anumit individ, ceea ce permite evaluarea indivizilor in raport cu rolul pe care il indeplinesc la un moment dat in cadrul organizatiei.
Evaluarea prin intermediul instrumentului Harrison Assessment consta in administrarea unui chestionar sub forma printata sau completata online pe web. Instrumentul HA permite generarea unor rapoarte ce ajută la evaluarea compatibiltății candidaților /angajaților cu o anumită poziție analizând peste 175 de trăsături /competențe.

Ce măsurăm cu ajutorul instrumentului Harisson Assessments:

– Trăsături de personalitate
– Interesele și preferințele privind mediul de lucru,
– Competențele specific pentru un anumit post,
– Predictor viitori despre performanța la locul de muncă,
– Predictor pentru dezvoltarea viitoarei cariere.

Arii de utilizare

Sistemul Harisson Assessments poate proiecta o fisa de post – un template care sa cuprinda descrierea competentelor cheie pe care candidatii trebuie sa le aiba pentru a indeplini cu succes cerintele unui anumit post aceasta permitind evaluarea candidatilor in stransa legatura cu postul vizat.
Evaluarea candidatilor si generarea rapoartelor se face online. Evaluarea candidatilor se face prin administrarea pe web a unui chestionar in limba romana. Completarea chestionarului dureaza aproximativ 20-30 de minute si are un index care precizeaza gradul de consecventa cu care candidatii au raspuns la intrebarile chestionarului. Dupa completarea acestuia, rapoartele sunt generate online aproape instant.

Avantajele acestui sistem constau in usurinta cu care se poate administra chestionarul si cu care sunt generate rapoartele.
Sistemul Harisson Assessments poate fi folosit in urmatoarele cazuri:

1. Selectie de personal:
– evaluarea comportamentală,
– ghid de interviu,
– comparrarea unui grup de candidați,
– calculul general de potrivire cu postul

2. Promovarea personalului existent

3. Dezvoltarea angajaților:
– evaluarea nevoilor de trening
– dezvoltarea echipelor
– soluționarea conflictelor
– coaching
– gestionarea carierei